• Tirsdag, November 8, 2022

Husk backup til Office 365 - det er ikke standard

Med Office 365 får du alle de smarte funktioner fra de populære programmer i Microsofts velkendte Office-pakke, som i disse dage kaldes Office 365. Det meste foregår i skyen, som giver en let adgang til filer, præferencer og vital data, men det betyder ikke, at Microsoft har en sikkerhedskopi eller backup klar til dig, hvis uheldet er ude - ikke nødvendigvis i hvert fald. 

Der er nemlig forskel på, at noget ligger i skyen, og at der er taget en reel backup af noget. 

Vores backup til Office 365 fås til kun 25 kr. pr. måned pr. bruger

Ret skal være ret, der er mulighed for at genskabe nogle ting i Office 365, men det er ikke en egentlig backup. Det er begrebet retention, som lidt forsimplet kan kaldes en forsinkelse i, hvornår noget bliver slettet. Eksempelvis vil man relativt let kunne fiske en e-mail op af Outlooks papirkurv, fordi retention-funktionen gør, at den først bliver slettet permanent på et senere tidspunkt.

Denne funktion er ofte fin til sådan noget som e-mails, men hvis vi snakker store datasæt, vigtige præsentationer eller essentielle SharePoint-filer, er det måske ikke så let. Her har du brug for en rigtig backup, som du kan bruge til at genskabe de filer eller mapper, du har mistet af den ene eller den anden årsag.

Derfor skal du have en backup til Office 365

Der kan være en række grunde til, at data forsvinder. Heldigvis er det digitale trusselsbillede ikke på et niveau, hvor du skal være bekymret for at åbne Outlook eller lave en Google-søgning, men det er dog et faktum, at der findes trusler mod dine essentielle filer - både digitale og analoge.

En af de største trusler mod dine digitale aktiver er nemlig os mennesker. Noget af det, vi oftest hører om, når der er brug for en backup af Office 365, er nemlig menneskelige fejl. Det er menneskeligt at fejle, og når vi arbejder så meget med computere, som vi gør, sker det altså en gang imellem, at en medarbejder får trykket på den forkerte knap eller får flyttet den forkerte mappe i papirkurven. 

Hvis det er hele kundekartoteket eller grundpræsentationen med al stamdata, grafik, USP’er, mission og vision og alt det andet om virksomheden, som pludselig forsvinder fra skyen, er gode råd dyre. Altså med mindre man har en backup til sit Office 365. 

Ud over menneskelige fejl kan man også være så uheldig eller uforsigtig at løbe ind i forskellige former for malware, som kan sætte ens Office 365-filer i skyen ud af drift. 

I de senere år har man også i nyhedsbilledet stødt på forskellige bølger af ransomware, som krypterer ens filer. Herefter får man en besked om, at man kan betale et beløb for at få låst krypteringen op og igen få adgang til sine filer. Andre typer malware sletter eller korrumperer filerne, så de enten er helt forsvundet eller er ubrugelige for dig.

Med backup til Office 365 er det meget simpelt at komme over denne type angreb - man gendanner simpelthen bare filerne fra før de blev krypteret, korrumperet eller slettet, og så er man kørende igen. Selvfølgelig når man har lukket det sikkerhedshul, der gjorde det muligt for malwaren at gøre skade.

Vi tilbyder en billig backup til Office 365

Hos Hosting.gl kan du naturligvis få backup til dit Office 365-abonnement. Med vores backupløsning får du et kontrolpanel, hvor du får det fulde overblik over dine backupfiler, og hvor du kan kontrollere alle data, der ligger i backupsystemet.

Vi tager en backup hver time af alt fra e-mails og billeder i OneDrive til Teams og de vigtige og tunge SharePoint-filer. På den måde har du nem adgang til en sikkerhedskopi af dine vitale dokumenter i Office 365, og du har fuld kontrol over dine data.

Du behøver ikke være bekymret om plads til dine filer i vores backupsystem - vi tilbyder nemlig ubegrænset plads, så du kan fylde hele din Office 365-sky op med filer uden at skulle tænke over et loft over datamængden.

Prisen for en backup hos Hosting.gl er 25 kr. pr. måned pr. konto, og dermed er det ikke bare en effektiv backup, det er også en billig backup af Office 365. Du kan få både et Office 365 abonnement og effektiv backup til selvsamme gennem vores webshop.

Få ro i maven med en backup

Som erhvervsdrivende er der nok at tænke på, og selvom det helt lavpraktisk er rart at have en backup og mulighed for at fiske data og filer frem, hvis uheldet er ude, er det næsten noget mere blødt, der er det rareste.

Man kan nemlig have meget mere ro i maven, når man ved, at man har en backup. Det er lidt ligesom forsikringer, som man aldrig håber at få brug for, men som er rare at have, og bare den viden om, at man ikke er prisgivet, hvis noget skulle gå galt, kan være meget mere end prisen værd.

Et ofte undervurderet aspekt er også nye medarbejdere, som måske ikke er så vant til at navigere i virksomhedens filstruktur, som kan arbejde med lidt mere ro på. De behøver ikke være lige så bange for at begå en fejl, når man har en backup til sit Office 365, fordi det netop er muligt at rette op på den slags fejl på en simpel og hurtig måde.

Det er særligt relevant for mindre virksomheder, som ikke har den store IT-afdeling til at afhjælpe forskellige tekniske problemer, eller som har egne dedikerede servere til eksempelvis backup. Her er det en oplagt og billig løsning af udlicitere backup-opgaven til en ekstern partner som Hosting.gl.