• Tirsdag, December 13, 2022

Køb dit SSL cerfifikat hos hosting.gl

Hvorfor er købte certifikater bedre end lets encrypt

Certifikater bruges til at verificere et websteds identitet og til at kryptere oplysninger, der udveksles mellem webstedet og dets besøgende. HTTPS er den protokol, der sikrer, at kommunikationen mellem et websted og en browser er sikker.

For at HTTPS kan fungere, skal et websted have et gyldigt SSL/TLS certifikat. Der findes to hovedtyper af SSL/TLS certifikater: certifikater, der købes hos en certifikatudstedende myndighed (CA), og certifikater, der genereres gratis ved hjælp af Let's Encrypt. I denne artikel forklarer vi de vigtigste forskelle mellem disse to typer af certifikater, og hvorfor købte certifikater generelt anses for at være bedre end gratis genererede certifikater.

Hvad er et SSL-certifikat?

Et SSL-certifikat er et digitalt certifikat, der bruges til at sikre, at en hjemmeside kan sende og modtage data krypteret med en standard krypterings-algoritme. Dette betyder, at hvis et certifikat er gyldigt, så kan brugeren være sikker på, at de informationer, de sender til hjemmesiden (f.eks. Kreditkortnummer eller adgangskode) ikke kan blive aflyttet af andre.

Der findes to typer af SSL-certifikater: domæne-validered (DV) og extended validation (EV). DV-certifikater er de mest almindelige og billigste certifikater, men de giver kun begrænset information om hjemmesiden. EV-certifikater er dyrere, men giver brugerne mere information om hjemmesiden - f.eks. Om virksomheden bag hjemmesiden er godkendt af en uafhængig tredjepart.

Hvorfor er købte certifikater bedre end lets encrypt?

Hvis du overvejer at få et certifikat til din hjemmeside, kan det være svært at decidere, hvilken type certifikat der er bedst for dig. Du har måske hørt om to af de mest populære typer af certifikater - købte certifikater og Lets Encrypt-certifikater. Hvorfor er købte certifikater bedre end lets encrypt?

Købte certifikater giver bedre sikkerhed
Lets Encrypt-certifikater er gratis, men de giver ikke den samme sikkerhed som købte certifikater. Købte certifikater kommer fra anerkendte udbydere som Symantec, GeoTrust eller Comodo. Disse udbydere gennemgår en strengere godkendelsesproces, før de udsteder et certifikat. Det betyder, at dit websted vil have en højere grad af sikkerhed, når det bruger et købt certifikat.

Fordele ved at bruge et købt SSL-certifikat

Når du køber et SSL-certifikat, får du adgang til en række fordele, som ikke er tilgængelige, når du bruger et gratis certifikat. For det første giver det dig mulighed for at vælge en mere robust sikkerhedsløsning, der passer til dine behov. For det andet får du adgang til flere supportmuligheder, hvis du oplever problemer med dit certifikat. Endelig kan du være sikker på, at dit certifikat ikke udløber, hvilket kan være tilfældet med gratis certifikater.

Ulemper ved at bruge et gratis SSL-certifikat

Når du bruger et gratis SSL-certifikat, er der en risiko for, at dit certifikat kan blive afvist af browseren eller af en anden applikation, der anvender certifikatet. Dette kan ske, hvis certifikatet ikke opfylder kravene til et gyldigt certifikat, eller hvis der er problemer med at verificere indholdet i certifikatet. Hvis dette sker, vil brugere ikke kunne få adgang til din hjemmeside eller applikation. Derudover kan gratis SSL-certifikater også være begrænset i deres gyldighedsperiode og funktionalitet sammenlignet med købte certifikater.

Hvilket certifikat skal jeg vælge?

Når du køber et SSL-certifikat, får du normalt en højere grad af sikkerhed og flere funktioner end et gratis certifikat. Derudover er det ofte nemmere at installere og bruge et certifikat, der er købt fra en udbyder.

Konklusion

Certifikater fra et godkendt udstedende organ er generelt bedre end certifikater, der er gratis at få via Let's Encrypt. Dette skyldes, at det tager meget arbejde og forskning at sikre, at et certifikat udstedt af et godkendt udstedende organ opfylder de høje standarder for sikkerhed og pålidelighed, som brugerne forventer. Certifikater fra Let's Encrypt kan være lige så sikre og pålidelige, men det kræver mere arbejde og forskning fra brugerens side at sikre sig, at dette er tilfældet.