Guide til at forstå Office 365 Licenser, Delt Postkasse, Alias, OneDrive og SharePoint

At navigere i verden af Office 365 kan være en udfordring, især når man forsøger at forstå de mange licenser, funktioner og terminologier, der er forbundet med platformen. Fra Exchange Online til forskellige abonnementsmuligheder, og koncepter som delt postkasse og alias, er der mange detaljer at holde styr på. Dertil kommer tjenester som OneDrive og SharePoint, som hver har sin egen rolle at spille i det overordnede Office 365-økosystem.

Hver af disse komponenter tjener sit eget unikke formål, og de har alle sammen forskellige funktioner, der kan være afgørende for effektiviteten og produktiviteten i din organisation. At forstå hvad hver licens eller funktion indebærer, og hvordan de kan blive bedst udnyttet, kan være nøglen til at maksimere dine investeringer i Office 365.

Derudover kan en grundig forståelse af, hvordan disse forskellige komponenter arbejder sammen, hjælpe din organisation med at opnå en mere sømløs og integreret tilgang til produktivitet og samarbejde.

Men ingen grund til bekymring - denne guide er designet til at gøre tingene mere forståelige. Vi vil dykke ned i de forskellige Office 365 licenser, forklare koncepter som delt postkasse og alias, og undersøge hvordan OneDrive og SharePoint fungerer og hvordan de komplementerer hinanden i en arbejdspladsindstilling. Vores mål er at forklare disse koncepter på en enkel og letforståelig måde, så du kan føle dig mere selvsikker i din forståelse og brug af Office 365.

Office 365 Licenser

Exchange Online

Exchange Online er en standalone e-mail- og kalenderservice, der er en del af Office 365. Den er baseret på Microsofts Exchange Server teknologi, men hostes i skyen i stedet for lokalt på din egen server. Med Exchange Online får du professionelle e-mail-tjenester med din egen domæneadresse, fælles kalendere, og avancerede funktioner som regelbaseret e-mail-routing.

Office 365 Business Basic

Dette er en basisversion, der er designet til virksomheder, der har brug for let adgang til Office-programmer online. Den indeholder online versioner af Office-programmer som Word, Excel og PowerPoint, samt Exchange Online for e-mail- og kalenderfunktioner via Outlook. Vigtigt at bemærke er, at dette abonnement ikke inkluderer de fulde desktopversioner af Office-programmerne, som kan installeres på din computer. Brugerne har kun adgang til onlineversionerne.

Endelig indeholder Office 365 Business Basic 1 TB OneDrive-lagerplads for hver bruger, hvilket giver mulighed for cloud-baseret lagring og deling af filer.

Office 365 Business Standard

Dette er en mere omfattende version, der inkluderer alt i Business Basic samt desktopversioner af Office-programmer og yderligere tjenester som Teams og SharePoint.

Office 365 Business Premium

Denne version inkluderer alt i Business Standard plus avancerede sikkerhedsfunktioner som trusselsbeskyttelse, datahåndtering og analyseværktøjer.

Office 365 E3

Dette er en enterprise-version, der indeholder alle funktioner fra Business Premium samt yderligere funktioner som videokonferencer, eDiscovery, retentionspolitikker og flere sikkerhedsfunktioner.

Office 365 E5

Dette er den mest omfattende version, der inkluderer alle funktioner fra E3 plus yderligere funktioner som avanceret trusselsbeskyttelse, telefonisystem, lydskonferencer, Power BI Pro og meget mere.

Delt Postkasse

En delt postkasse i Office 365 er en postkasse, der kan tilgås af flere brugere. Den er designet til at blive brugt af et team eller en afdeling, der har brug for at se og sende e-mail fra en fælles konto.

Alias

Et e-mail-alias i Office 365 er en alternativ e-mail-adresse, der er knyttet til en primær postkasse. Når du sender e-mail til et alias, kommer e-mailen til indbakken i den primære postkasse.

Forskellen mellem Delt Postkasse og Alias

Hovedforskellen mellem en delt postkasse og et alias er, at en delt postkasse har sin egen indbakke og kan tilgås af flere brugere, mens et alias er knyttet til en enkelt brugers postkasse og blot giver et andet navn for den samme postkasse.

OneDrive

OneDrive er Microsofts cloud-lagringsplatform, som giver brugerne mulighed for at gemme filer online i et privat lagerområde. Med OneDrive kan brugerne få adgang til deres filer fra enhver enhed med en internetforbindelse.

SharePoint

SharePoint er en webbaseret samarbejdsplatform, der integrerer med Microsoft Office. Det bruges primært til lagerplads og dokumentstyring, men produktet er meget konfigurerbart, og brugen varierer betydeligt mellem organisationer.

OneDrive og SharePoint Integration

OneDrive og SharePoint arbejder sammen for at levere en omfattende løsning for filhåndtering og samarbejde.

OneDrive er beregnet til personlig filopbevaring i skyen. Hver bruger får en bestemt mængde lagerplads i OneDrive, hvor de kan gemme filer og dokumenter. Dette er lidt som en "Mine Dokumenter"-mappe i skyen. En bruger kan vælge at dele individuelle filer eller mapper fra deres OneDrive med andre.

SharePoint er designet til gruppebaseret samarbejde og deling af dokumenter. Med SharePoint kan du oprette websteder (kaldet "teamsites") for specifikke projekter eller afdelinger, hvor teammedlemmer kan gemme, dele og samarbejde om filer.

Her er nogle måder, hvorpå OneDrive og SharePoint arbejder sammen:

1. Integration med Office: Begge er fuldt integreret med Office 365-applikationer. Du kan arbejde på et dokument direkte fra webbrowseren, gemme det i OneDrive eller SharePoint, og dele det med andre.

2. Fildeling: Du kan dele filer, der er gemt i OneDrive eller SharePoint, med andre ved at give dem et link. De kan så åbne filen i deres webbrowser, og hvis du giver dem tillad